Not registered? Then you're not seeing all there is to see. Do you want to contribute? Register now by clicking HERE! Support Site - Forums Page © 2005 - 2017
    Forums Page 

Main Menu

Start Page  
Recipe Book  
Active Topics  
Active Polls  
Forum Search  
Online Auctions  
Online Classifieds  
Greeting Cards  
Contact Us  


Save Password
Forgot your Password? Support Forums
 All Forums
 General Area
 VN Talk
 heater fan
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  
  Current Topic Rating: Total Rating: 0 | Join the Forum to Rate this Topic at: Support Forums  

Starting in the driveway

2 Posts


Posted - 19 May 2013 :  7:28:43 PM  Show Profile Send shane a Private Message  Reply with Quote
gday all
i need help My heater/air con fan not working. there is no power going to the fuse for the fan. If i run power to the fuse the fan works. but then it will short out. If anyone can help ill be truly grateful
thank you
Report to Moderator

P Plater


73 Posts


Posted - 20 May 2013 :  10:17:09 AM  Show Profile Send Cartrite a Private Message  Reply with Quote
Strange symptoms but its usually the fan resistors block that fails,it sits under the black plastic covering under wipers/windscreen,do a Google on how to replace.If thats not the problem then try the switch,the only other thing is the blower motor which is a major replace.

Report to Moderator Go to Top of Page

Starting in the driveway

2 Posts


Posted - 24 May 2013 :  09:04:10 AM  Show Profile Send shane a Private Message  Reply with Quote
thank you Carrite Ive check all of that and its all tests ok. so yes it got me beat
Report to Moderator Go to Top of Page

P Plater


19 Posts


Posted - 21 Sep 2013 :  8:31:03 PM  Show Profile  Visit m1kes's Homepage Send m1kes a Private Message  Reply with Quote
use 30 amp fuse for fan. sounds like blower switch and motor majour repair head **** to get to bolts in cabin. hav to remove dash.

Check twice,cut once.
Report to Moderator Go to Top of Page

National Driver


1001 Posts


Posted - 22 Sep 2013 :  12:55:37 AM  Show Profile Send Mechknight73 a Private Message  Reply with Quote
One other thing you should check. If your engine fan and rear demister are out too, there's another one to consider. On the relay block under the bonnet, there is a slot marked "LP CHECK." all other relays in the group are identical. However this one relay is different to the others. It fits in the same slots as the others, but it's wired differently. If at any stage you did the "swap relays" thing to figure out which one wasn't working, and you swapped this one, it would ordinarily have you baffled. Ex-factory it has a metal case, and a diagonal blue stripe across the top. Check to make sure this is in the right place. This particular bug brought me unstuck once, and it took an auto sparky about an hour to find it.
Report to Moderator Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To: Support Forums © 2005 - 2017 Go To Top Of Page  
This page shown in 0.09 seconds.   Snitz Forums 2000
Do not Click Here

Currently 197 user(s) online
Copyright © 2005 - 2017 by: Greening Computer Services